Onze affiniteit met de groepsstrategie van Geurtsen

De Geurtsen Groep Case

De Geurtsen Groep Case

Machinefabriek Geurtsen is een moderne machinefabriek in Deventer voor machinebouw op maat. Het heeft een eigen engineerafdeling, een modern, grotendeels computergestuurd machinepark en een dienst voor service & onderhoud. Het werd in 1926 opgericht als haardensmederij/constructiewerkplaats. Vanuit Machinefabriek Geurtsen is uiteindelijk de Geurtsen Groep ontstaan. Patrick Geurtsen staat aan het roer van de Geurtsen Groep: de drijvende kracht achter deze groepsstrategie. Met een ‘Buy and Build strategie’ zijn er de afgelopen jaren verschillende overnames verricht. Op dit moment maken de volgende organisaties onderdeel uit van de Geurtsen Groep (300 vakbekwame medewerkers in totaal, los van uitzendkrachten en zzp’ers):

Bij XY Legal Solutions is de groepsstrategie ons niet vreemd. Zo wordt er vanuit de XY Solutions Group gewerkt aan overnames en worden er nieuwe organisaties opgericht. Op dit moment zijn de volgende organisaties ‘up and running’:

De groepsstrategie biedt schaalvoordelen: het netwerk is groter, kosten als licentiekosten en acquisitiekosten worden gedeeld, het draagt bij aan de geloofwaardigheid en er zijn meer carrièremogelijkheden. Naast deze schaalvoordelen vindt er constant kruisbestuiving plaats tussen groepsleden, op het gebied van disciplines en competenties. Kortom: wij onderstrepen de kracht van een groepswerkwijze. Zo werd onze interesse gewekt in de Geurtsen Groep via één van onze partners

 

Onze kennismaking via partner UWKM

Door onze samenwerking met XY Marketing Solutions, werd snel duidelijk dat er bij klanten van marketingbureaus en webdevelopers nood was aan antwoorden op juridische digitale vraagstukken. Hoe zit het precies met cookies? En hoe zorg je voor een AVG conforme werkwijze? Met ons partnerprogramma zijn wij onze AVG expertise  gaan aanbieden aan klanten van verschillende marketingbureaus en webdesigners. Zo ook hebben wij een samenwerking opgestart met webdesignbureau UWKM (en de daaraan gekoppelde webshopspecialist Highbiza). UWKM bouwt websites voor verschillende grote organisaties en daarbij is ook de Geurtsen Groep klant bij UWKM. Via UWKM hebben wij kennis gemaakt met de Geurtsen Groep, waarna wij aan de slag zijn gegaan met deze mooie klus.

 

Bundeling AVG dienstverlening voor de Geurtsen Groep

Eén van de schaalvoordelen van de groepsstrategie is om ook de mogelijkheid juridische zaken centraal te regelen. De organisaties onder de hoed van de Geurtsen Groep zorgden individueel  voor AVG beleid (verplicht sinds 25 mei 2018). Uiteindelijk zijn wij gezamenlijk in gesprek gegaan en hebben we geadviseerd het AVG beleid zoveel als mogelijk te centraliseren. Vanuit XY Legal Solutions hebben wij  gezorgd voor geoptimaliseerd en meer centraal AVG beleid voor de Geurtsen Groep!

Meer weten over ons partnerprogramma, of advies nodig met betrekking tot AVG vraagstukken? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen! Bellen kan naar 030 – 227 03 86. Meer weten over het overeenkomstenrecht? Lees hier op onze blogsite over overeenkomsten in algemene zin!

Neem contact met ons op