F.A.Q

Wat is AVG?

Op 25 mei 2018 is in Nederland de Algemene Verordening Gegevensbescherming   (AVG) van kracht gegaan. Deze wetgeving verplicht organisaties transparantie te bieden over gegevensverwerking. Onderstaande documenten zorgen ervoor dat dit volgens de juiste interpretatie van de AVG gebeurt 

Wat is Autoriteit Persoonsgegevens (AP)?

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) houdt in Nederland toezicht op naleving van de AVG-wetgeving. De AP is  een onafhankelijke toezichthouder in Nederland die de privacy grondrecht bewaakt. Bescherming van persoonsrecht is namelijk een recht van iedereen en dient geborgd te worden.  

Waarom heb ik deze documenten nodig?

Deze documenten heb je als organisatie nodig om transparant te zijn naar je klanten en de bezoekers op je website. De documenten zorgen voor een stukje professionaliteit en voldoen aan de wettelijke verplichting. De Autoriteit Persoonsgegevens kan boetes opleggen bij overtredingen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming   (AVG) en de Uitvoeringswet van de AVG. 

Kan ik mijn bestaande juridische documenten ook laten controleren?

Ook bestaande juridische documenten kunnen onze specialisten controleren. Neem contact op via het contactformulier of de WhatsApp-button, onze bedrijfsjuristen helpen je graag verder. 

Kan ik ook losse juridische documenten bij XY Legal Solutions op maat laten maken?

Niet iedere organisatie heeft een pakket nodig. Daarom bieden wij bij XY Legal Solutions ook de mogelijkheid aan om een los document op maat te laten maken of te laten controleren. Zo kun je bij ons specifieke contracten op laten stellen zoals inkoop- of verkoopcontracten maar ook een intern privacy beleid op stellen. Hier vind je meer over bij onze juridische documenten. 

Ik ben zzp’er, kunnen jullie mij ook helpen?

Voor iedere soort organisatie kunnen we juridische documenten op maat maken met een daarbij passend prijskaartje. We hebben ervaring met verschillende soorten branches en weten dus precies welke documenten je nodig hebt. 

Krijg vandaag nog vrijblijvend juridisch advies voor jouw onderneming!

  • Of je nu een beginnende ondernemer bent of jouw bedrijf al 5 jaar bestaat. Iedere organisatie wil en moet juridisch ingedekt zijn. Daarom bieden wij een gratis consult met één van onze bedrijfsjuristen. Daarnaast leveren wij altijd juridische documenten aan die op jouw onderneming en branche van toepassing zijn.

Onze werkwijze

    een jurist om alle ins en outs van jouw bedrijf te kennen; 

    Stap 5: De juridische documenten worden door ons op maat opgesteld; 

    Stap 6: Je ontvangt de documenten en kan wijzigingen terugkoppelen; 

    Stap 7: Ontvang de documenten op maat in Word en PDF in je eigen huisstijl!