Compliance Overeenkomst (algemeen)

De compliance overeenkomst met XY Legal Solutions: een externe juridische afdeling

Compliance is een woord dat tegenwoordig veel gebruikt wordt. Maar wat bedoelen wij hier precies mee? Simpel gezegd betekent het ‘werken volgens de regels’. Vooral binnen gereguleerde markten (zoals bijvoorbeeld de kansspelsector) speelt compliance op dagelijkse basis een rol. In het kader van dit artikel doelen we echter op een algemenere definitie. Met een compliance overeenkomst met XY Legal Solutions creëer je een externe juridische afdeling (welke zelfs kan voelen als intern). Wij bieden je laagdrempelig een manier om te allen tijde te voldoen aan wettelijke, maar ook contractuele eisen. Want wat is de inhoud van onze compliance overeenkomst?

Compliance Overeenkomst Kansspelen

De inhoud van de compliance overeenkomst

Het idee van de compliance overeenkomst is het verzorgen van een vast aanspreekpunt voor jouw organisatie. Middels een groeps-chat (op een veilig netwerk) wordt hiermee een laagdrempelige situatie gecreëerd. Zit je met een juridische vraag? Dan kun je ons gemakkelijk benaderen. Hierbij kunnen wij onder andere ondersteunen op de volgende gebieden:

 • Het nakijken van overeenkomsten die aan jouw organisatie worden aangeboden (en het leveren van feedback);
 • Het opstellen van nieuwe overeenkomsten;
 • Het verbeteren van bestaande overeenkomsten;
 • Opstellen/aanpassen/verbeteren van algemene voorwaarden;
 • ‘Uitpluizen’ van de algemene voorwaarden die aan jouw organisatie worden aangeboden;
 • Advieswerk: wij beantwoorden eventuele rechtsvragen in handige rapportvorm met een bijbehorende call;
 • Alles gerelateerd aan de privacywetgeving (Algemene Verordening Gegevensbescherming, AVG);
 • Informatiebeveiliging (denk aan ISO 27001 gerelateerd werken; lees hier een succesvolle ISO 27001 business case over onze kunde op dit gebied).

Wat zijn de voordelen van een compliance overeenkomst met XY Legal Solutions?

Probeer maar eens na te gaan: “Wat moet er juridisch nog geregeld worden binnen mijn organisatie, waar ik eigenlijk geen kijk op heb of geen tijd voor heb?” Waarschijnlijk is dit veel meer dan je van tevoren had bedacht. Met een laagdrempelige samenwerking met XYLS creëer je een externe juridische afdeling die betrokkenheid heeft alsof het een interne afdeling is. Zo zit je te allen tijde bovenop de juridische kant van de bedrijfsvoering.

Wat kost het?

De compliance overeenkomst wordt aangegaan op basis van een minimaal aantal uren (tegen gereduceerd uurtarief) dat past bij jouw organisatie. Met deze constructie is het voor ons mogelijk om te zorgen dat deze uren in ieder geval beschikbaar zijn. Dit voorkomt onnodige vertragingen bij (plotselinge) vraagstukken. Met een proefperiode van 6 maanden bekijken we welke structuur het beste past bij onze samenwerking. Interesse? Vraag meer informatie op via onderstaand contactformulier.

Aan het werk met XY Legal Solutions? Neem contact met ons op.

[contact-form-7 id="2043" title="Contactformulier - Compliance Overeenkomst (algemeen)"]

Ben je klaar voor een daadkrachtige en heldere juridische partner? Neem dan contact op met XY Legal Solutions en merk hoe fijn het is om samen te werken met een serieuze en goede juridische partner. Bel 030 – 227 03 86 of vul onderstaand formulier

 • Vrijblijvend intakegesprek;
 • Binnen 1 werkdag een reactie;
 • Daadkrachtig juridisch advies.