Contracten en Voorwaarden (Terms & Conditions)

Algemene voorwaarden en Contracten door XY Legal Solutions

Iedere organisatie doet er goed aan om afspraken op de juiste wijze vast te leggen. Contracten en algemene voorwaarden bieden hierbij juridische zekerheid. Hierbij zijn algemene voorwaarden vaak een goede stap om te nemen. De algemene voorwaarden maken aan iedereen duidelijk onder welke voorwaarden afspraken gemaakt worden. Met goede algemene voorwaarden is jouw organisatie tegen bepaalde misstanden gedekt. Zo worden de algemene voorwaarden ook wel als ‘stok achter de deur’ beschouwd, mocht er een geschil ontstaan tussen jou en een andere partij (bijvoorbeeld een klant). Je kunt ervoor kiezen om algemene voorwaarden zelf op te stellen. Echter gaat dit vaak gepaard met onduidelijke voorwaarden, tegenstrijdige clausules en bedingen die wettelijk gezien niet voldoen.

Kennis over de relevante wet is bij het opstellen van algemene voorwaarden cruciaal. De kans bestaat anders dat je bedingen opneemt die niet toegestaan zijn, zoals omschreven in de zwarte lijst ex. artikel 6:236 BW. Of welke wel mogen, maar alleen in bepaalde gevallen, beschreven in de grijze lijst ex. artikel 6:237 BW.

Als gezegd gaat het bij algemene voorwaarden om ‘algemene’ clausules die wel degelijk specifiek van toepassing zijn op jouw bedrijf/organisatie. Met het opstellen van contracten worden meer specifieke zaken tussen partijen vastgelegd.

Wat doen wij voor organisaties met vragen over contracten algemene voorwaarden?

Onze werkwijze stelt ons in staat om organisaties zo breed mogelijk te ondersteunen, wanneer het gaat om contracten algemene voorwaarden.

Voorgaand onderzoek

Weet je niet zeker of jouw contracten algemene voorwaarden voldoen aan de huidige wet- en regelgeving? Heb je het idee dat contracten een verbeterslag kunnen gebruiken? Dan nemen onze juristen maar al te graag een kijkje. Na het tekstueel onderzoek nemen wij contact met je op om nog een aantal aanvullende vragen te stellen. Aan de hand van dit onderzoek adviseren wij om het document te laten zoals het is, zo nodig aan te passen of om een volledig nieuwe set documenten op te stellen.  Het aanpassen en opstellen kan in zijn geheel aan ons overgelaten worden.

Het hemd van het lijf vragen

Kies je ervoor om de algemene voorwaarden of contracten aan te laten passen of volledig door ons op te laten stellen? Dan volgt er een telefonisch of persoonlijk consult, nadat wij ‘maatwerk vragen’ hebben vastgesteld. Tijdens dit consult vraagt één van onze juristen je ‘het hemd van het lijf’. Zo weten wij zeker dat wij alle benodigde informatie hebben, om jou een perfecte set algemene voorwaarden te leveren.

Advies over vervolgstappen

Naast het opstellen van contracten en algemene voorwaarden, geven onze juristen je ook advies over enige vervolgstappen. Hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat je voldoet aan de kenbaarheidseis? Moet je wijzigingen van algemene voorwaarden altijd doorgeven? En zo ja aan wie? Wij kunnen een overzichtelijk stappenplan voor je maken. Zo weet je precies wat je moet doen om het meeste uit jouw contracten en algemene voorwaarden te halen.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

For International Visitors:

When it comes to contracts and terms and conditions, we can support you well at XY Legal Solutions: even if your organization is located outside the Netherlands. Please contact us to schedule an exploratory meeting with our consultants.