Algemene Voorwaarden op maat

- De Algemene Voorwaarden
- De disclaimer (voor de e-mail footer en de website)
- Een informatiedocument

Algemene Voorwaarden op maat laten opstellen vanaf € 365 voor jouw onderneming

De Algemene Voorwaarden is de juridische ruggengraat van jouw onderneming. Bij XY Legal Solutions geven wij juridisch advies en weten we dat ieder bedrijf en iedere branche anders is. Wij doen niet aan kopieer- en plakwerk. Wij stellen de Algemene Voorwaarden voor jou op maat op. De disclaimer krijg je van ons cadeau!

Vraag nu jouw gratis consult aan!

[contact-form-7 id="6" title="Contactformulier"]

Ben je er klaar voor om professioneel te werk te gaan bij je volgende overeenkomst? Plan dan nu een gratis consult in met een van de juristen van XY Legal Solutions. Je zit nergens aan vast; eerst leggen we je uit hoe het proces werkt en vertellen we je hoe we je kunnen gaan helpen. Daarna besluit je of we aan het werk gaan samen.

 • Gratis consult met een ervaren bedrijfsjurist
 • 100% maatwerk, geen templates
 • Binnen 48 uur reactie
 • Controleren documenten v.a. € 95 excl. BTW per uur
 • Inclusief aanpassingsronde
 • Beschikbaar in Nederlands, Engels en Duits
 • Achteraf betalen
 • Spoedlevering mogelijk
 • Binnen twee weken alle juridische documenten (vaak)

Wat zijn Algemene Voorwaarden?

Algemene Voorwaarden is een overeenkomst waarin je duidelijk maakt onder welke voorwaarden afspraken gemaakt worden. Voorbeelden hiervoor zijn: levertijden, facturatie, annulering, verplichtingen en verantwoordelijkheden. Deze voorwaarden zijn van toepassing op je klanten of opdrachtgevers waarmee je deze overeenkomst aangaat. Met goede Algemene Voorwaarden kan jij je van tevoren al tegen verscheidene misverstanden indekken. Daarnaast schept dit ook vertrouwen. Of je nu een webshop, zzp’er of een dienstverlenende organisatie bent, ongeacht de branche mogen de Algemene Voorwaarden niet ontbreken. 

Waarom heb ik leveringsvoorwaarden of Algemene Voorwaarden nodig?

Algemene Voorwaarden dienen als aanvulling op de overeenkomsten die je sluit. Denk aan aansprakelijkheid, betaaltermijnen, auteursrechtelijke bepalingen, eventuele garanties, klachtenprocedures, feedbackrondes bij dienstverlening, overmachtsclausules, retourbepalingen en andere relevante zaken. Algemene Voorwaarden op maat bieden de beste uitkomst voor jouw organisatie. Stel je voor dat je de Algemene Voorwaarden zou kopiëren, dan weet je nooit zeker of de zaken juridisch aansluiten op jouw onderneming. Het juridisch jargon en weten welke wetten van toepassing zijn op jouw branche is tijdrovend, maar wel enorm belangrijk. Bij XY Legal Solutions verzorgen wij daarom op een efficiënte, adequate en betaalbare wijze een keurige set voorwaarden. Daarnaast helpen we je om deze vaktermen te begrijpen, zodat je ook precies weet wat in de documenten staat. 

Wat zit er in het pakket Algemene Voorwaarden?

Binnen het Algemene Voorwaarden-pakket leveren we 3 documenten aan:  

 1. De Algemene Voorwaarden 

Wat zijn Algemene Voorwaarden?
Dit juridisch document is een overeenkomst waarin je duidelijk maakt onder welke voorwaarden afspraken gemaakt worden en dienen als aanvulling op de overeenkomsten die je sluit. Denk aan aansprakelijkheid, betaaltermijnen, auteursrechtelijke bepalingen, eventuele garanties, klachtenprocedures en meer. 
 

2. De disclaimer (voor de e-mail footer en de website)  

Wat is een disclaimer?
Een disclaimer is een kort stukje tekst waarmee je aansprakelijkheid beperkt of afwijst. Vaak is de disclaimer een boodschap waarin wordt vermeld dat de e-mail uitsluitend voor de geadresseerde is bedoeld. Daarnaast kun je erin vermelden dat berichten vertrouwelijke informatie bevatten en je bedrijf niet aansprakelijk is voor eventuele schade. De disclaimer staat meestal in de e-mail footer en/of website.
 

Waarom heb ik een disclaimer nodig?
Een disclaimer is een mededeling, uitleg of verklaring waarin je aansprakelijkheden over informatie op de website uitsluit. Een disclaimer is
niet wettelijk verplicht en niet volledig wettelijk dekkend. De aansprakelijkheid is namelijk wettelijk gedekt. Je kunt je websitebezoekers of je contacten waarmee je mailt wel informeren. Zo kun je bijvoorbeeld copyrights, actualiteit van je website en andere informatie in je disclaimer benoemen. 

3. Een informatiedocument  

In het informatiedocument zetten wij alle informatie over de juridische documenten en hoe ze gebruikt dienen te worden. Daarnaast is er ook beschreven wat er precies in de juridische documenten staat. Juridisch jargon kan soms ingewikkeld zijn, daarom maken wij het voor jou begrijpelijk. 

Naast de juridische documenten ook een consult met een bedrijfsjurist

Op basis van het (telefonisch) consult maken wij een kosteloze analyse van jouw situatie. Vervolgens sturen we de offerte en kun je de keuze maken om met ons de samenwerking aan te gaan. Daarna volgt een 1-op-1 gesprek met één van onze bedrijfsjuristen en zullen er meer vragen worden gesteld over jouw onderneming. Daarbij krijg je een heldere uitleg wat in de juridische documenten staat, zodat jij precies weet waar je aan toe bent.  

Vanaf 95 per uur laat je jouw juridische documenten controleren door een van onze bedrijfsjuristen. Daarnaast bieden we ook een consult aan. Wil je hier meer informatie over?

Vraag jouw gratis consult aan!

Wat doen wij voor organisaties met vragen over contracten & algemene voorwaarden?

Onze werkwijze stelt ons in staat om organisaties zo breed mogelijk te ondersteunen, wanneer het gaat om contracten & algemene voorwaarden.

Voorgaand onderzoek

Weet je niet zeker of jouw contracten algemene voorwaarden voldoen aan de huidige wet- en regelgeving? Heb je het idee dat contracten een verbeterslag kunnen gebruiken? Dan nemen onze juristen maar al te graag een kijkje. Na het tekstueel onderzoek nemen wij contact met je op om nog een aantal aanvullende vragen te stellen. Aan de hand van dit onderzoek adviseren wij om het document te laten zoals het is, zo nodig aan te passen of om een volledig nieuwe set documenten op te stellen. Het aanpassen en opstellen kan in zijn geheel aan ons overgelaten worden.

Het hemd van het lijf vragen

Kies je ervoor om de algemene voorwaarden of contracten aan te laten passen of volledig door ons op te laten stellen? Dan volgt er een telefonisch of persoonlijk consult, nadat wij ‘maatwerk vragen’ hebben vastgesteld. Tijdens dit consult vraagt één van onze juristen je ‘het hemd van het lijf’. Zo weten wij zeker dat wij alle benodigde informatie hebben, om jou een perfecte set algemene voorwaarden te leveren.

Waar plaats je de Algemene Voorwaarden?

De Algemene Voorwaarden wordt normaliter in de footer (onderaan op de website) geplaatst. Vaak wordt de footer gebruikt om juridische documenten weer te geven. Dit is dus ook de eerste plek waar mensen zoeken. Daarnaast verwijs je in de offerte naar de Algemene Voorwaarden, welke op je eigen website is geplaatst of als bijlage gevonden kunnen worden bij de offerte. Bij online bestellingen kunnen klanten in de laatste fase van hun bestelling de Algemene Voorwaarden lezen en accepteren.

Waar plaats je de Algemene Voorwaarden?

De Algemene Voorwaarden wordt normaliter in de footer (onderaan op de website) geplaatst. Vaak wordt de footer gebruikt om juridische documenten weer te geven. Dit is dus ook de eerste plek waar mensen zoeken. Daarnaast verwijs je in de offerte naar de Algemene Voorwaarden, welke op je eigen website is geplaatst of als bijlage gevonden kunnen worden bij de offerte. Bij online bestellingen kunnen klanten in de laatste fase van hun bestelling de Algemene Voorwaarden lezen en accepteren.

Wat gebeurt er als ik geen Algemene Voorwaarden heb?

Algemene Voorwaarden bieden veel voordeel wanneer onverwachte situaties optreden. Daarnaast is het met Algemene Voorwaarden duidelijk welke rechten en plichten de leverancier en klant hebben. Daarbij kun je de risico’s die je hebt als ondernemer verkleinen. Hiermee heb je als ondernemer ook gelijk extra gemoedsrust. 

Waarom zijn juridische documenten een investering?

Voor iedere onderneming is het prettig om juridisch ingedekt te zijn. Onze maatwerkpakketten zijn voor nieuwe bedrijven, maar ook bestaande organisaties die hun juridische zaken in orde willen hebben. Bij XY Legal Solutions hebben we kennis over welke AVG-regels van toepassing zijn voor jouw organisatie en branche. Zo weet je zeker dat jouw juridische documenten passend zijn bij jouw bedrijf. 

Wordt er rekening gehouden met de branche van mijn organisatie?

Binnen XY Legal Solutions hebben we ervaring met verschillende branches. Van de creatieve sector tot de sportbranche, van horeca tot financiële dienstverlening onze juristen weten precies wat belangrijk is voor jouw organisatie.   

Voor elke situatie een pakket op maat

Het alles-in-1-juridisch-pakket

Vanaf € 595,-

Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacyverklaring
Cookieverklaring
Verwerkersovereenkomst
Geheimhoudingsverklaring
Informatiedocument

Meer informatie

Compleet AVG
pakket

Vanaf € 325,-

Privacyverklaring
Cookieverklaring
Verwerkersovereenkomst
Geheimhoudingsverklaring
Informatiedocument

Meer informatie

Algemene Voorwaarden

Vanaf € 365,-

Algemene Voorwaarden
Inclusief gratis disclaimer

Meer informatie

Krijg vandaag nog vrijblijvend juridisch advies voor jouw onderneming!

 • Of je nu een beginnende ondernemer bent of jouw bedrijf al 5 jaar bestaat. Iedere organisatie wil en moet juridisch ingedekt zijn. Daarom bieden wij een gratis consult met één van onze bedrijfsjuristen. Daarnaast leveren wij altijd juridische documenten aan die op jouw onderneming en branche van toepassing zijn.

Onze werkwijze

[contact-form-7 id="6" title="Contactformulier"]

Stap 1: Laat je gegevens achter in ons contactformulier; 

Stap 2: Wij nemen contact met je op en bespreken wat je nodig hebt; 

Stap 3: Offerte wordt opgesteld, na akkoord gaan we aan de slag; 

Stap 4: Consult met een jurist om alle ins en outs van jouw bedrijf te kennen; 

Stap 5: De juridische documenten worden door ons op maat opgesteld; 

Stap 6: Je ontvangt de documenten en kan wijzigingen terugkoppelen; 

Stap 7: Ontvang de documenten op maat in Word en PDF in je eigen huisstijl! 

Onze recensies

 • Albertronic B.V.

  “Wij hebben voor ons bedrijf door XY Legal Solutions een aantal documenten op laten stellen. Allereerst een zeer prettig gesprek gehad over de ins en outs van ons bedrijf, zodat de Algemene voorwaarden en de AVG verklaring specifiek voor ons werden opgesteld. Bij de implementatie van de documenten zijn wij prima geadviseerd. Al met al absoluut een positieve ervaring en mochten we in de toekomt nog goed juridisch advies nodig hebben, weten wij bij wie we moeten zijn.”

 • OneTime

  “We hebben bij OneTime gekozen om onze privacyverklaring, algemene voorwaarden alsmede disclaimer te laten opstellen/updaten door XY Legal Solutions. De werkwijze en communicatie zijn ons zeer goed bevallen en in de toekomst zullen we ook andere benodigde zaken laten regelen door XY Legal Solutions. Keep up the good work!”

  Affiliate met Forum OneTime B.V.: Algemene Voorwaarden & AVG en andere werkzaamheden
 • Hunebouw

  “Aan XY Legal Solutions hebben wij gevraagd of zij voor ons bedrijf de benodigde AVG documenten konden opstellen. Er werd snel gereageerd op onze vraag en na een prettig gesprek en het verstrekken van de benodigde informatie van onze kant, waren de documenten snel klaar inclusief advies over een correcte implementatie. Al met al een positieve ervaring.”

  HuneBouw B.V. (meer dan 200 jaar actief in de bouw): AVG-beleid en implementatie
 • Air Dice

  “Air Dice is a specialist supplier of unique online gambling games. We are rapidly expanding to new jurisdictions. In this world of rapidly evolving (contractual) compliance, as well as our need to obtain ISO 27001 certification, we needed a legal partner who would get to know our business, so that we could treat them just the same as an in-house legal team. With XY Legal Solutions, we were able to reach a low threshold quick response working model to suit our needs.”

  Air Dice: AVG-beleid en ISO Certificatie (27001) voor verschillende takken binnen de EU
 • Merin

  “XY Legal Solutions heeft ons zeer goed geholpen bij het optimaliseren van AVG-beleid voor onze bedrijven. Het XYLS-team is erg proactief, handelt snel en neemt graag werk uit handen. Wij zouden dit gespecialiseerde adviesbedrijf zeker aanraden!”

  Merin & Smart Office: AVG Beleid voor een grote vastgoedpartij