Als ondernemer krijg je te maken met verschillende juridische zaken

Het overeenkomstenrecht

Je werkt voor klanten, en bent zelf waarschijnlijk ook klant bij een andere ondernemer (de boekhouder bijvoorbeeld). Met deze partijen maak je afspraken die zogeheten ‘rechtsgevolgen’ hebben. Krijg je akkoord op een offerte? Dan verplicht jij je tot het leveren van diensten/producten en verplicht de wederpartij zich tot betaling (of wederdienst). Hierbij krijg je dus te maken met de juridische aspecten van het overeenkomstenrecht. Vanzelfsprekend kan het overeenkomstenrecht ook niet los gezien worden van het arbeidsrecht.

Concept - XYMS marketing Utrecht

Juridische verplichtingen

Vanuit de overheid krijg je eveneens te maken met juridische verplichtingen. Denk hierbij aan de sinds mei 2018 geldende AVG wetgeving.Transparantie met betrekking tot persoonsgegevens is daardoor een wettelijke eis geworden.

Ben je ondernemer op het gebied van kansspelen? Dan gelden er eveneens wettelijke eisen; waarbij de Kansspelautoriteit de handhaving regelt.

En hoe houd je als ondernemer nu alle juridische zaken op een rij? Het is prettig om als ondernemer bezig te blijven met jouw werkzaamheden en de bedrijfsvoering. Door ondersteuning in te schakelen, kun je doen waar jij goed in bent en het juridische werk overlaten aan een specialist.

Wat kan XY Legal Solutions voor jouw organisatie betekenen?

Bij XY Legal Solutions kunnen we je ondersteunen met verschillende juridische diensten. Met deze diensten zorgen we ervoor dat je als ondernemer geen zorgen meer hebt. De juridische dekking is immers geregeld door professionele juristen. Een overzicht van onze diensten voor ondernemers:

Benieuwd wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact met ons op!

“Wij hebben voor ons bedrijf door XY Legal Solutions een aantal documenten op laten stellen. Allereerst een zeer prettig gesprek gehad over de ins en outs van ons bedrijf, zodat de Algemene voorwaarden en de AVG verklaring specifiek voor ons werden opgesteld. Ook de vertalingen werden professioneel opgesteld. Bij de implementatie van de documenten zijn wij prima geadviseerd. Al met al absoluut een positieve ervaring en mochten we in de toekomt nog goed juridisch advies nodig hebben, weten wij bij wie we moeten zijn.”

– Albertronic BV