Klantcase Top-X: audit, advisering, opstellen

Bij XY Legal Solutions (XYLS) werken wij al geruime tijd samen met verschillende bedrijven die zich bezighouden met leadgeneratie, waaronder Top-X. Top-X is een vergelijkingssite met een duidelijk doel: consumenten helpen bij het vereenvoudigen van hun aankoopbeslissingen om zo tijd en geld te besparen.

Top-X voorziet de consumenten van een uitgebreid en goed onderbouwd advies omtrent het beste product in een bepaalde categorie. Eerlijkheid staat bij Top-X hoog in het vaandel, zodat de consument de beste overweging kan maken. Top-X vergelijkt onder andere de volgende producten en diensten:

  • Elektronica, van tablets tot wasmachines;
  • Verschillende autolease aanbiedingen;
  • Alles wat met vakantie te maken heeft;
  • Cadeaus voor iedereen; en,
  • Nog veel meer.

Met een snelgroeiend bedrijf komen ook meer uitdagingen, wat Top-X heeft ervaren op juridisch gebied. Om deze reden heeft Top-X de hulp van XYLS ingeschakeld, om een audit te verrichten van hun website. Tijdens deze audits werd gekeken of Top-X voldeed aan de juridische eisen die gesteld worden aan het schrijven en plaatsen van reviews op een vergelijkingssite.

De XYLS-werkwijze

Met brede kennis van consumentenrecht, privaatrecht en het houden van audits hebben wij Top-X geadviseerd en kunnen voorzien van alomvattende oplossingen voor hun juridische vraagstukken. Dit heeft zich vormgegeven in een onderzoek naar relevante wet- en regelgeving, een audit van de website Top-X.nl en het opstellen van een adviserend document, waarin verschillende (juridische) aanbevelingen werden gegeven, die Top-X kan implementeren om de website nog beter te maken. Voor de audit werden de volgende stappen gevolgd:

  1. Inventarisatie en verduidelijking van het juridische vraagstuk;
  2. Juridisch onderzoek naar de gestelde eisen voor vergelijkingssites;
  3. Het uitvoeren van de audit op basis van juridische punten voor Top-X;
  4. Het opstellen van een rapportage, met aanbevelingen;
  5. Het toelichten van de rapportage, middels een call.

Nadat de call had plaatsgevonden, kon Top-X aan de slag met het implementeren van de aanbevelingen. Daarnaast beschikt Top-X over een duidelijke rapportage, waarin alle vereisten voor het maken van reviews duidelijk zijn weergegeven.

De positieve ervaring van Top-X

XYLS blijft nauw in contact met Top-X en zal hun blijvend ondersteunen op verschillende juridische vraagstukken. Top-X is zeer positief over deze samenwerking en heeft hierover de volgende recensie met ons gedeeld:

“Naarmate ons platform steeds groter werd en meer mensen wist te bereiken kwamen we ook steeds vaker in aanraking met juridische uitdagingen. In het verleden hebben we al vaak besloten dat wij hier iets mee moesten doen, echter was er tot nu geen partij die onze (online) business echt goed begreep en benaderbaar aanvoelde. Met XYLS is dat gelukkig wel het geval. Maarten was super pro-actief in zijn communicatie en wist alles ook in duidelijke bewoording uit te leggen. Met behulp van XYLS weten we nu exact wat de regels zijn en hebben we een duidelijk document waarmee we één voor één alle juridische uitdagingen van Top-X kunnen oppakken.”

 

Ook vragen over dergelijke juridische zaken? en wil je meer weten over wat XYLS voor jou kan betekenen? Neem dan vooral contact met ons op!

NEEM CONTACT OP