Algemene voorwaarden door XY Legal Solutions

Iedere organisatie doet er goed aan om een set algemene voorwaarden klaar te hebben. De algemene voorwaarden maken aan iedereen duidelijk onder welke voorwaarden afspraken gemaakt worden. Met goede algemene voorwaarden kan jij je van tevoren al tegen verscheidene misverstanden indekken.

Zo worden de algemene voorwaarden ook wel als ‘stok achter de deur’ beschouwd, mocht er een geschil ontstaan tussen jou en een andere partij (bijvoorbeeld een klant). Je kunt ervoor kiezen om algemene voorwaarden zelf op te stellen. Echter gaat dit vaak gepaard met onduidelijke voorwaarden, tegenstrijdige clausules en bedingen die wettelijk gezien niet voldoen.

Kennis over de relevante wet is bij het opstellen van algemene voorwaarden cruciaal. De kans bestaat anders dat je bedingen opneemt die niet toegestaan zijn, zoals omschreven in de zwarte lijst ex. artikel 6:236 BW. Of welke wel mogen, maar alleen in bepaalde gevallen, beschreven in de grijze lijst ex. artikel 6:237 BW. Als jij je als ondernemer niet wilt branden aan dit soort bepalingen, kan je het beste professionele hulp inschakelen. Ook bent u er dan van verzekerd dat de voorwaarden juridisch kloppend zijn.

Wat doen wij voor organisaties met vragen over algemene voorwaarden?

Onze werkwijze stelt ons in staat om organisaties zo breed mogelijk te ondersteunen, wanneer het gaat om algemene voorwaarden.

Voorgaand onderzoek

Weet je niet zeker of jouw algemene voorwaarden voldoen aan de huidige wet- en regelgeving? Dan nemen onze juristen maar al te graag een kijkje. Na het tekstueel onderzoek nemen wij contact met je op om nog een aantal aanvullende vragen te stellen. Aan de hand van dit onderzoek adviseren wij om het document te laten zoals het is, zo nodig aan te passen of om een volledig nieuwe set documenten op te stellen.  Het aanpassen en opstellen kan je geheel door ons laten doen.

Het hemd van uw lijf vragen

Kies je ervoor om de algemene voorwaarden aan te laten passen of volledig door ons op te laten stellen? Dan volgt er een telefonisch of persoonlijk consult. Tijdens dit consult vraagt één van onze juristen je ‘het hemd van het lijf’. Zo weten wij zeker dat wij alle benodigde informatie hebben, om jou een perfecte set algemene voorwaarden te leveren.

Advies over vervolgstappen

Naast het opstellen van algemene voorwaarden, geven onze juristen je ook advies over enige vervolgstappen. Hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat je voldoet aan de kenbaarheidseis? Moet je wijzigingen van algemene voorwaarden altijd doorgeven? En zo ja aan wie? Wij kunnen een overzichtelijk stappenplan voor je maken. Zo weet je precies wat je moet doen om het meeste uit jouw algemene voorwaarden te halen.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

“De samenwerking met XY Legal Solutions is altijd goed. De documenten die ik heb besteld zijn professioneel en on point. Het contact verloopt soepel en het juridische advies is nuttig.”

– LupsWebdesign

Onze klanten