Wij helpen u bij het opstellen van uw juridische documenten: Snel, Professioneel en Betaalbaar!

news

AVG voor de horeca van XY Legal Solutions

Steven Vrolijk

 

Sinds 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming van kracht. In de gehele EU is de privacywetgeving gelijk getrokken. De oude Wet bescherming persoonsgegevens is hiermee niet meer van toepassing.

 

Dit heeft gevolgen voor alle ondernemingen, bedrijven en organisaties die ‘iets’ met persoonsgegevens doen. Voor veel horecabedrijven betekent dit dat ze op moeten letten met data en gegevens van medewerkers en gasten. De AVG is een veelbesproken en complex onderwerp. Bij XYLS zijn we gespecialiseerd in de AVG, ook voor horeca. Behoefte aan juridisch advies, omtrent de AVG of andere zaken? Neem dan contact(interne link) met ons op!

De AVG, wat houdt het in?

 

Er wordt veelal gedacht dat de AVG voornamelijk geldt voor grote bedrijven, maar niets is minder waar. Ook kleine horeca ondernemingen moeten rekening houden met de wet. De AVG legt de nadruk op de verantwoordingsplicht van ondernemingen. Dit houdt in dat u als ondernemer (hoe klein ook) de verantwoordelijkheid heeft om aan te tonen dat u zich aan de wet houdt.

 

Hoe ziet de wet er dan uit? De verordening is in principe gebaseerd op drie grondslagen: ondubbelzinnige toestemming, noodzakelijkheid en wettelijke verplichting.  Dus om gegevens te kunnen verwerken moet duidelijk toestemming zijn verleend. Tenzij het delen van gegevens noodzakelijk voor het functioneren van een bedrijf, bijvoorbeeld PostNL dat beschikt over adresgegevens. Tot slot is het in sommige gevallen wettelijk verplicht om gegevens te delen.

 

De grondslagen kunnen soms tegenstrijdige en ambigue situaties opleveren. Het is daarom van belang om goed te weten wat wel en niet is toegestaan op het gebied van gegevensverwerking. Een belangrijke tip is om geen onnodige data over werknemers en gasten te bewaren. De vraag is echter wat wel en niet belangrijk is. Goed advies kan u hierbij helpen.

 

Wat betekent de AVG wetgeving concreet voor horeca?

 

Voor een horeca onderneming zijn er verschillende situaties denkbaar waarbij de wet relevant is. Denk aan het gebruik van Payrollsystemen voor de uitbetaling van werknemers. De verantwoordelijkheid van de persoonsgegevens ligt in dit geval niet bij het Payroll-bedrijf, maar bij de ondernemer. Maar als u aan de werknemer toestemming vraagt, dan is het toch allemaal in orde? Nee, dat mag dan weer niet. Aangezien er in dat geval sprake is van een onevenredige machtsrelatie.  Dit soort regels kan de AVG wetgeving enigszins onduidelijk maken. Zeker als horeca onderneming is het daarom belangrijk om goed op de hoogte te zijn van deze regels. Wat mag wel en wat mag niet?

Denk ook aan situaties waarin grote groepen bij uw horecabedrijf reserveren. Hierbij slaat u de gegevens op om achteraf een factuur te kunnen sturen, en te voldoen aan plichten van de belastingdienst. In uw belang is het daarom goed om u goed te laten adviseren door een expert.

 

Hulp van XYLS

 

De wetgeving heeft als doel om privacy van iedereen te beschermen, maar door deze bescherming kunnen er onoverzichtelijke en tegenstrijdige situaties ontstaan. Ter voorkoming van hoge boetes en extra werkdruk, kunt u het beste zorgen dat u goed geïnformeerd bent. Bij XYLS zijn we gespecialiseerd in de wetgeving, maar proberen we ook altijd samen met u te kijken naar een passende strategie. Wij realiseren ons dat geen horeca onderneming hetzelfde is, daarom kijken we goed naar uw specifieke situatie.

AVG documenten betaalbaar laten opstellen voor de horeca? Klik dan op de bestellink(link)!


Ouder bericht Nieuwer bericht


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd