Wij helpen u bij het opstellen van uw juridische documenten: Snel, Professioneel en Betaalbaar!

news

Algemene voorwaarden voor zzp'ers: extra belangrijk

Steven Vrolijk

Algemene voorwaarden voor zzp'ers

 

Bij algemene voorwaarden denkt men meteen aan grote bedrijven die zichzelf beschermen tegen omvangrijke juridische problemen. Maar ook voor kleinere ondernemingen en zelfs zzp’ers zijn algemene voorwaarden van groot belang.

De algemene voorwaarden kunnen worden gezien als een set spelregels, opgesteld door het bedrijf. Als consumenten of andere bedrijven gebruik maken van de diensten van het bedrijf, gaan ze automatisch akkoord met deze spelregels. Zo kan een bedrijf zichzelf beschermen tegen ongevallen, incidenten of  andere juridische problemen.

Als zzp’er is het belangrijk om algemene voorwaarden te hanteren. Als u een dienst verleent aan een klant, zorgen de algemene voorwaarden ervoor dat u beschermd bent. De algemene voorwaarden behandelen een groot aantal voorwaarden. Denk hierbij aan manieren of termijnen van betaling, contacturen, of aansprakelijkheid voor bepaalde schade.

Een andere belangrijke reden om algemene voorwaarden op te stellen als zzp’er, is uw persoonlijke aansprakelijkheid. Anders dan bij ‘grotere’ ondernemingen, kan u bij schade ook persoonlijk aansprakelijk worden gesteld. In dit geval kan een eventuele schadevergoeding ook op uw persoonlijke vermogen worden verhaald. Om dit te voorkomen kunnen algemene voorwaarden uitkomst bieden.

De algemene voorwaarden zijn daarnaast een manier om duidelijkheid te scheppen over de zakelijke relatie. De algemene voorwaarden zorgen ervoor dat zowel u, als uw klant, weten wat er verwacht kan worden. Dit geeft zekerheid en daarnaast scheelt het ook tijd. De spelregels staan vast, dus hoeven niet bij elke nieuwe opdracht opnieuw behandeld te worden. Door de algemene voorwaarden vast te stellen, zijn afspraken vooraf al gemaakt.

 Specifieke algemene voorwaarden

Op het internet vindt u een groot aanbod aan standaard algemene voorwaarden. Natuurlijk kunt u één van deze algemene voorwaarden gebruiken, maar hierin staan vaak onderwerpen die niet op uw situatie van toepassing zijn. Als zzp’er is het nog meer van belang om de algemene voorwaarden op te stellen naar uw specifieke situatie. U werkt immers alleen. Dit betekent dat u alle verantwoordelijkheden en lasten alleen draagt. Belangrijk om alles tot in de puntjes te hebben gegeregeld!

Het is begrijpelijk dat u niet precies weet met welke punten u rekening moet houden, als het gaat om de algemene voorwaarden. De algemene voorwaarden behandelen ook onderwerpen waarvan u hoopt dat ze nooit voorkomen, of waarvan u niet bedenkt dat ze voor kúnnen komen. Een goede reden om u hierover te laten adviseren, of om de formulering van de algemene voorwaarden uit te besteden.

 De algemene voorwaarden, voor u geregeld

 Bij XYLS kunnen wij u hiermee helpen. Met onze juridische kennis kunnen we uw algemene voorwaarden gericht opstellen. Door onze service hoeft u zich geen zorgen te maken over eventuele vervelende incidenten of aansprakelijkheidsproblemen. Wij zorgen ervoor dat u beschermd bent door uw eigen spelregels. Samen met u, kijken we wat het beste past bij uw onderneming. Vervolgens stellen wij de algemene voorwaarden voor u op. Op deze manier kunt u zich met een gerust hart bezig houden met uw werkzaamheden. Via de bestelpagina van XYLS kunt u dit eenvoudig regelen!


Ouder bericht Nieuwer bericht


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd