Wij helpen u bij het opstellen van uw juridische documenten: Snel, Professioneel en Betaalbaar!

news

Algemene voorwaarden voor uitvaartleiders: veel te regelen met veel partijen

XY Legal Solutions Admin

De uitvaart is een branche waar altijd werk in is: alle mensen sterven uiteindelijk. Dit betekent dan ook dat veel mensen kiezen voor een beroep in de uitvaartbranche. Het aantal zzp'ers in de uitvaartbranche stijgt bijvoorbeeld explosief: zo steeg het aantal zelfstandigen in de uitvaartbranche in 2017 van 1200 naar ongeveer 1800.

Heeft u gekozen voor een beroep als uitvaartleider? Dan weet u vast en zeker dat dit hard werken is. Er zijn veel verschillende dingen die u moet regelen met uiteenlopende partijen. Algemene voorwaarden zijn daarom ontzettend belangrijk wanneer u aan de slag gaat als uitvaartleider. Waarom? Lees vooral verder!

Uitvaartleider of evenementenplanner?

Als uitvaartleider "leidt u de uitvaart". U zorgt op de dag zelf dat alles goed verloopt en ondersteunt daarnaast de familie. Maar hier blijft het niet bij. Aan het plannen van de uitvaart gaat veel vooraf. Hieronder volgt een opsomming met zaken die u zoal moet regelen, met verschillende partijen.

  • Een grafkist. Bent u opgeroepen voor een overlijdensgeval? Dan zal de overledene zo snel mogelijk naar het mortuarium moeten worden gebracht voor verzorging. Na verzorging moet de overledene in een kist geplaatst worden. Deze kist zal ergens besteld moeten worden.
  • De locatie voor de uitvaartdienst. In samenspraak met de nabestaanden, kiest u een ruimte waar de dienst gehouden gaat worden. Dit kan bijvoorbeeld een kerk zijn. U zal hier afspraken over moeten maken met de beheerder van de ruimte.
  • Dragers. Vindt de familie het mooi om kistendragers te hebben op de uitvaart? Dan kunt u deze inhuren bij verschillende bedrijven.
  • Catering. Koffie en een broodje horen vaak bij een uitvaartdienst. Dit regelt u via een cateraar.
  • De begraafplaats. De gemeente beheert veel begraafplaatsen. Hier moet u afspraken over maken voordat de uitvaart plaatsvindt.
  • Een rouwauto en eventueel volgauto's (met chauffeurs).

Zoals u ziet zijn er veel zaken die geregeld moeten worden. En de lijst hierboven is niet eens limitatief!

Veel afspraken, veel facturen: regel het in uw algemene voorwaarden

Met alle partijen die hierboven beschreven zijn, maakt u als uitvaartleider afspraken. En uiteraard maakt u afspraken met de familie. Op die manier begeeft u zich op zowel het 'Business to Business' terrein als het 'Business to Consumer' terrein. Hoe regelt u de betalingsvoorwaarden met verschillende partijen? Hoe dekt u zich in tegen bepaalde vormen van aansprakelijkheid? Wat regelt u in geval van niet nakoming door één der partijen, waardoor de uitvaart niet soepel verloopt?

Veel zaken die geregeld moeten worden dus. Algemene voorwaarden voor een uitvaartleider zijn daarom belangrijk: zo heeft u al uw voorwaarden zwart op wit. Hier kan geen verwarring over ontstaan. Daarnaast bent u gedekt in geval van (juridische) conflicten.

Werkt u als uitvaartleider? Heeft u interesse in goede algemene voorwaarden op maat? Neem dan contact op met XY Legal Solutions. Wij zijn gespecialiseerd in het opstellen van algemene voorwaarden voor de uitvaartbranche.


Ouder bericht Nieuwer bericht


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd